Mesec kulture v Ajdovščini

datum: 02.02.2019
kategorija: Novice

Zveza kulturnih društev Ajdovščina je tudi za letošnji februar pripravila plakat z napovedmi dogodkov ob kulturnem prazniku. Osrednja občinska slovesnost ob prazniku kulture bo 8. februarja ob 18. uri v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini.

kulturni praznik_plakat2019.jpgLetošnji plakat je še posebno bogat, prireditve v čast kulturnemu prazniku se bodo vrstile skozi ves februar. Kulturni mesec se bo začel z manifestacijo učencev drugih razredov Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina, ki bodo v soboto, 2. februarja dopoldan, delili kulturo, zaključil pa 24. februarja s  projekcijo dveh filmov v okviru cikla Art kino Ajdovščina. Skozi ves mesec se bomo kulturno sprehajali med različnimi prireditvami po različnih krajih v občini. 

Plakat - mesec kulture v Ajdovščini 

Osrednji dogodek ob letošnjem prazniku kulture bo prav na praznični 8. februar. Slavnostna govornica bo pobudnica in organizatorka filmske vzgoje šolske mladine na Vipavskem, ravnateljica Osnovne šole Dobravlje, Mirjam Kalin. Program bo oblikovalo Gledališče Osnovne Danila Lokarja Ajdovščina, scenarij pripravlja Peter Avbar. Tudi letos bodo podeljena priznanja Zveze kulturnih društev Ajdovščina zaslužnim za kulturni utrip v občini.