Mlinotest – bogata bera zlatih priznanj

datum: 25.01.2019
kategorija: Novice

1 Kraševec - ovseni kruh z orehi

Začetek leta je že tradicionalno čas, ko Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, podeljuje priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic. Tudi letos je tako in tudi letos je Mlinotest zadovoljen z bero prejetih zlatih priznanj, saj jih je prejel kar 24, kar je za tretjino več kot lani.

 Neodvisna zbornična komisija, ki ocenjuje zunanji izgled, senzorične lastnosti in druge kakovostne parametre posameznih izdelkov, je Mlinotestu podelila 11 zlatih priznanj v kategoriji kruha, 10 zlatih priznanj v kategoriji pekovskega peciva in 3 zlata odličja v kategoriji finega pekovskega peciva, keksov in finega peciva.

V kategoriji finega pekovskega peciva, keksov in finega peciva v hladni kategoriji je Mlinotest prejel zlato priznanje za krof z mareličnim polnilom, Mlinotestov paradni izdelek in prodajna uspešnica skozi celo leto. Letno jih napečejo približno 3 milijone, z njimi pa se že dolgo sladkajo tudi na tujih trgih. Med pekovskimi izdelki je Mlinotest prejel priznanje za več vrst kruha, še posebej so ponosni na Kraševca – ovseni kruh z orehi in beli hlebček Romano – oba izpostavljata primorsko tradicijo podjetja. Priznanja pa so prejeli tudi bela rustikalna štruca, polbela rustikalna štruca, pirin hlebček, ajdov kruh z orehi, bio ovseni kruh, ovseni kruh z mandlji, kruh z vitaminom D, bio pirin kruh in temni hlebec. V kategoriji pekovsko pecivo so zlato priznanje prejeli za pakirane graham žemlje in kajzerice, prav tako je bela kajzerica prejela zlato priznanje kot posamični izdelek, baby kruhek, priljubljeno pekovsko pecivo, posuto z mešanico sezamovih in lanenih semen, bela želvica, želvica z makom  in želvica z orehi ter žemlje – bele in s semeni. »Dobiti priznanje je vedno prijetno, priznanja GZS pa so za nas še posebej pomembna, saj gre za strokovno ocenjevanje, na katerem je vedno velika konkurenca. … Nismo največje podjetje v branži, smo pa resnično slovensko podjetje, na kar smo zelo ponosni, saj je tudi to del naše družbene odgovornosti, ki smo ji zavezani,« je ob prejetih priznanjih izpostavil Danilo Kobal, predsednik uprave Mlinotest.