Škrat Ajdovček na obisku

datum: 23.01.2019
kategorija: Novice

Ajdovski Pumovci in Šentovci so danes obiskali Občino Ajdovščina s prav posebnim namenom. Prišli so v družbi škrata Ajdovčka ter s polno škatlo na roko napisanih sporočil. Ljudska univerza Ajdovščina namreč sodeluje v letošnjem Tednu pisanja z roko, ki poteka od 21. do 25. januarja.

teden pisanja z roko Ljudska univerza Ajdovščina se je odzvala na pobudo Društva Radi pišemo z roko k sodelovanju v Tednu pisanja z roko, od 21. do 25. januarja. Pisanje z roko je namreč pomembna spretnost, ki jo razvijamo z vajo. Naši možgani bolje delujejo pri pisanju z roko, kot pri delu z računalnikom. Na roko zapisana informacija se v spominu zadrži dlje časa, utrne se nam več idej, dlje lahko ohranjamo pozornost, izražamo spoštljivost. Bistveni namen Tedna pisanja z roko je ozavestiti širšo javnost o pomenu te veščine. V letošnji akciji sodeluje 109 ustanov, podpira jo tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

teden pisanja z roko Ljudska univerza Ajdovščina je povabila k sodelovanju v posebnem natečaju, preko katerega so šolarji, upokojenci in drugi sodelujoči v akciji na roko napisali zbirko zgodb z naslovom Škratkova pot. V tem tednu pa škratke in zgodbe nosijo po ustanovah. Škrat Kuzma je tako s kopico rokopisnih sporočil obiskal Dom starejših občanov Ajdovščina. Na Občini Ajdovščina smo sprejeli škrata Ajdovčka.  Škrat Zdravko je na poti v Zdravstveni dom Ajdovščina, škratka Milica bo obiskala ajdovsko Policijsko postajo, škrat Florjan pa Gasilski dom Ajdovščina. Na Občino Vipava se odpravlja škrat Vipavko, škrat Lantier pa bo rokopisna sporočila dostavil Domu starejših občanov Vipava.