Izobraževanje za razvoj podeželja

datum: 07.01.2019
kategorija: Novice

V sredo se na Ljudski univerzi Ajdovščina začenja program izobraževanja za krepitev in razvoj dejavnosti na kmetiji. Namenjen je tistim, ki želijo ustvariti lastno blagovno znamko, potrebujejo pomoč za uspešen nastop na trgu ali pa tistim, ki želijo zgolj ohraniti dejavnost na podeželju.

Program je za udeležence brezplačen - sofinancira ga Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja (ukrep LEADER) preko Lokalne akcijske skupine Vipavska dolina. Informacije in prijave na www.lu-ajdovscina.si.

Program obsega 64 ur, razdeljen je na štiri module. Udeleženci se v program lahko vključujejo po modulih oziroma lahko sodelujejo na posameznih tematskih delavnicah skladno z lastnimi interesi, potrebami in željami. Izkušeni predavatelji bodo govorili o tem, kako skozi primere dobrih praks iz tujine in Slovenije razumeti pomen lokalne dediščine, lokalnih produktov, lokalnih jedi, arhitekturne in krajinske ureditve, z namenom privabljanja turistov. Posvetili se bodo temam označevanja izdelkov, HACCP načrtov, predelave rastlinskih živil, razvijanja novih produktov, nastopanja na trgu, trženja preko socialnih medijev …

V sredo, 9. januarja, bo Saša Černalogar Mrak med 17.30 in 20. uro začela s temo "Priložnost za nov začetek". Vsakdo kdaj tiho sanja o novih začetkih na poslovnem področju, o kariernih vzponih in ima pri tem 'nore' ideje – toda - kako in kdaj jih uresničiti, jih vzeti kot nov življenjski izziv?