Že v deseto na pohod do sosedov

datum: 03.01.2019
kategorija: Novice

V nedeljo, 6. januarja, bo potekal že deseti novoletni pohod Spoznajmo soseda. Na okroglo obletnico se izhodišče pohoda vrača tja, kjer se je vse skupaj začelo – na Cesto.

Pohod Spoznajmo soseda se po desetih letih z razlogom vrača na Cesto – tu se je namreč rodila ideja o novoletnem pohodniškem druženju. Poleg tega je bila lani, preko projekta participativnega proračuna Moja pobuda, urejena krožna pot okoli Vipavskega Križa, z izhodiščem na Cesti. Še en pomemben razlog pa je tudi nova krajevna skupnost na tem območju, Plače, ki je z zadnjimi lokalnimi volitvami tudi zares zaživela. Letošnji pohodniki bodo namreč spoznavali sosede na Cesti, v Vipavskem Križu, Malih Žabljah in v Plačah.

Organizatorja sta Krajevna skupnost Cesta in Kulturno-športno društvo Vrnivec. Začetek pohoda bo v nedeljo, 6. januarja, ob 8.30, izpred Doma krajanov na Cesti. Pohod bo predvidoma trajal štiri ure, zaključek bo v Vipavskem Križu, z malico, žigosanjem popotnega dnevnika in druženjem. Startnine ni, so pa zaželeni prostovoljni prispevki.

Kot pravijo organizatorji: Dober sosed je boljši kot oddaljen prijatelj. Najboljše pa je, če je tvoj sosed tudi tvoj prijatelj.

Srečno!