Ime leta je naše gore list – Primož Velikonja

datum: 21.12.2018
kategorija: Novice

Ime leta 2018 na Valu 202 je postal Primož Velikonja. Reševalec in glasbenik po rodu iz Ajdovščine, ki danes z družino živi v Kočevju, je pobudnik in vodja akcije, v kateri reševalci izobražujejo gasilce, policiste in druge, ki se želijo naučiti, kako pomagati pri zastoju srca.

Primož Velikonja je svoje življenje posvetil reševanju. Je vodja reševalne postaje v Zdravstvenem domu Kočevje, bil je eden prvih pobudnikov in reševalcev na motorju v Sloveniji, pa tudi reševalec v službi helikopterske nujne pomoči. Je strokovni medicinski sodelavec pri projektu Ihelp, inštruktor za oživljanje, predavatelj prve pomoči. Kot izhaja iz obrazložitve za ime leta 2018, Primož "reševanje in življenja že več kot desetletje predaja v roke številnih drugih in smelo načrtuje vrhunski izobraževalni center". Njegova zgodba pripoveduje, da je lahko življenje že reševanje samo.

Ajdovci pa se vedno nasmejanega Primoža spominjajo predvsem kot glasbenika, saj je v mladosti igral bobne v nekaj zasedbah, najbolj znana je bila The Jokers s Polono Furlan kot pevko. Tudi v Kočevju ni opustil glasbe, ima tudi zelo dobro opremljen glasbeni studio, kjer snema s tamkajšnjimi glasbeniki.