Fizioterapija že na Ribniku

datum: 22.11.2018
kategorija: Novice

Oddelek fizioterapije se je iz Zdravstvenega doma Ajdovščina že preselil na Ribnik in v tem tednu že začel z delom. Izpraznjene prostore v zdravstvenem domu bodo preuredili v ambulante.

Podjetje Grapri je končalo prenovo pritličja stanovanjskega bloka Bevkova 13 na Ribniku. Gre za 440 kvadratnih metrov površin, večina jih bo namenjena fizioterapiji, ki je doslej delovala v utesnjenih prostorih zdravstvenega doma. Na Ribniku bo še skupni prostor za razgibavanje, telovadnica za večjo skupino ljudi, novi prostori za elektro in lasersko terapijo ter sobe za specialne obravnave (skupaj 14), sprejemno pisarno, servisne prostore s čajno kuhinjo … Na Ribnik se seli tudi Center za krepitev zdravja, ki mu večji prostori omogočajo nadgradnjo preventivnih programov. Poleg skupnih prostorov bo imel na voljo še dve dve pisarni in predavalnico za izvajanje zdravstvene vzgoje.

Skupaj z zunanjo ureditvijo (gradnja podpornega zidu in nadstrešnice, prestavitev ekološkega otoka, parkirna mesta in ozelenitev), nakupom prostorov ter opremo je naložba veljala 875 tisoč evrov. Del je prispevala (125.000 €) Občina Vipava, skoraj sto tisočakov je delež zdravstvenega doma (predvsem za opremo), ostalo pokriva Občina Ajdovščina iz proračuna, pri čemer lahko računa na 200.000 € od države. Občina in Zdravstveni dom sta bila namreč uspešna na javnem razpisu Ministrstva za zdravje in pridobila dobrega pol milijona nepovratnih evrov za potrebe Centra za krepitev zdravja, le da jih mora Zdravstveni dom nameniti za programe v prihodnjih dveh letih.

Izpraznjene prostore fizioterapije v Zdravstvenem domu bodo preuredili v nove ambulante. Soočajo se namreč z veliko prostorsko stisko, saj ambulante v istih prostorih delujejo tako v dopoldanskem kot popoldanskem času in zato prostorov ne utegnejo niti dobro prezračiti.

Foto Mateja Poljšak Čuk