Najprej streha, potem fasada

datum: 15.11.2018
kategorija: Novice

Izbira izvajalca za nadaljevanje prenove nekdanje stavbe 2 Osnovne šole Danila Lokarja v Glasbeno šolo Vinka Vodopivca Ajdovščina je včeraj postala pravnomočna. S prenovo bo nadaljevalo podjetje Elita Nagode iz Žapuž. S pripravljalnimi deli so začeli že danes.

Direktor podjetja Marko Nagode pravi, da so se dobro pripravili na zahtevno gradnjo. Najprej bodo pripravili teren za postavitev gradbiščnega žerjava ter postavili fasadni oder. Začeli bodo z odstranjevanjem pločevinaste strešne kritine in postavili novo ostrešje. Kot se za Vipavsko dolino spodobi, bo stavba dobila korčno kritino. Ko bodo obnovili še fasado, bo stavba navzven že dobila končno podobo, vendar bo ogromno dela potrebnega še v notranjosti, saj je še povsem brez instalacij.

Z danes podpisano pogodbo se je izvajalec zavezal, da bodo prenovljeno stavbo predali maja prihodnjega leta, tako da se bo glasbena šola lahko preselila v nove prostore do začetka novega šolskega leta septembra 2019. Do tedaj velja tudi podaljšan rok za koriščenje že odobrenih sredstev iz evropskega kohezijskega sklada in od države. Občina se je namreč z Ministrstvom za infrastrukturo dogovorila za prenos neporabljenih sredstev v prihodnje leto, potem ko je letos maja prekinila pogodbo s prejšnjim izvajalcem, podjetjem As Primus iz Cerknice. Zaradi neizpolnjevanje pogodbenih obveznosti je občina že vnovčila bančno garancijo, na sodišče pa je vložila še odškodninsko tožbo.