Volitve so se začele

datum: 13.11.2018
kategorija: Novice

Od 7. ure naprej je že mogoče predčasno glasovati na lokalnih volitvah 2018. Volišče za predčasno glasovanje v Ajdovščini je v prostorih Občine Ajdovščina, predčasno bo mogoče glasovati danes, jutri in pojutrišnjem, med 7. in 19. uro.

predčasno glasovanje 2018Volili bomo župana, občinske svetnike in svetnike krajevnih skupnosti. Seznami kandidatov so objavljeni tudi na naši spletni strani.

 

Kandidati za župana

Liste kandidatov za občinski svet

Kandidati za svete krajevne skupnosti

Medtem ko je rok za glasovanje po pošti že minil – željo je bilo potrebno Občinski volilni komisiji sporočiti do 7. novembra – je še vedno mogoče zaprositi za glasovanje na domu. Volilvci, ki zaradi bolezni v nedeljo ne bodo mogli na volišče, v katerem so vpisani v volilni imenik, lahko še do jutri to sporočijo Občinski volilni komisiji, pa jih bo volilni odbor obiskal na domu.

V Ajdovščini bo v nedeljo odprtih 34 volišč, skupaj z voliščem za predčasno glasovanje jih je torej 35. Volilno pravico ima 15.765 volilnih upravičencev. Pred štirimi leti smo v Ajdovščini zabeležili 52,2 % udeležbo na lokalnih volitvah, kar je nekaj odstotkov več, kot je bilo državno povprečje (45,22 %).

Vabljeni na volitve!