Trije županski kandidati in devet list

datum: 19.10.2018
kategorija: Novice

Sinoči se je iztekel rok za vložitev kandidatur za letošnje lokalne volitve, ki bodo 18. novembra. Občinska volilna komisija je prejela tri kandidature za župana Občine Ajdovščina in devet list za občinski svet. Sočasno bodo potekale volitve še za člane svetov krajevnih skupnosti.

Kandidature za župana so vložili sedanji župan Tadej Beočanin (SD), novinec je Miha Kapelj (SDS) in povratnik Marjan Poljšak (NSD). Za 26 članov občinskega sveta se bo v petih volilnih enotah potegovalo osem strank in ena lista. SD, SDS, NSi, ZZP, Desus, SMC, NSD in Levica so imele svetnike že v tem mandatu, medtem ko je nova nestrankarska lista Burja na nek način nadomestila liste Srce, podjetnike in Čaven, ki so tudi imele svetnike. Zanesljivo pa bo občinski svet štiri leta brez pripadnikov parlamentarnih strank LMŠ, SAB in SNS, ki kandidatur sploh niso vložile, pa tudi SLS ne. Na prejšnjih volitvah je za občinski svet kandidiralo kar 15 strank in list.

Sočasno bodo potekale še volitve v svete krajevnih skupnosti, prvič tudi v Plačah, ki je po izločitvi iz KS Vipavski Križ medtem postala 27. krajevna skupnost v občini.