Nov kombi za ajdovsko šolo

datum: 25.09.2018
kategorija: Novice

Osnovna šola Danila Lokarja je danes prejela novo kombinirano vozilo za prevoz učencev. Občina Ajdovščina ga je kupila za 27.280 evrov. Na prvo vožnjo se je kombi podal takoj po uradni predaji.

Ključe kombija Renault (Trafic passenger) z ustrezno opremo sta iz rok Katarine Ambrožič, vodje Oddelka za družbene zadeve Občine Ajdovščina, prevzela ravnateljica OŠ Danila Lokarja Irena Kodele Krašna in hišnik Aleš Bolko. S tem je občina vozilo predala v upravljanje osnovni šoli, Ambrožičeva pa je uporabnikom zaželela še srečno vožnjo.

kombi2Vozilo je dobavilo podjetje Trgo ABC d.o.o., ki je na javni razpis poslalo najbolj ustrezno ponudbo. Dosedanji šolski kombi je star 11 let, prevozil je že 270.000 km in je temu primerno 'utrujen'. Sicer šolski kombi opravi po tri vožnje otrok v šolo in nazaj, vmes pa razvaža malice, skupaj prevozi po dobrih sto kilometrov na dan. Seveda je nepogrešljiv pri prevozih učencev na razna tekmovanja in dogodke, tudi v tujino. Varnost je pri tem seveda na prvem mestu, novo vozilo zato zadošča vsem sodobnim standardom.