Podjetnost se predstavi – InCastra 2018

datum: 19.09.2018
kategorija: Novice

Ta konec tedna – v petek in soboto, 21. in 22. septembra – bo na ajdovskem letališču potekala že 2. InCastra – dan ajdovske industrije in podjetništva. Po uspešnem lanskem dogodku je navdušenje podjetij letos še večje, obiskovalcem se tako ponuja še več razlogov za ogled dogodka.

 Petek bo namenjen v prvi vrsti osnovnošolcem višjih razredov in srednješolcem, pa tudi brezposelnim. Mladi bodo spoznavali podjetja in poklice ter zaposlitvene možnosti, ki se jim ponujajo v lokalnem okolju. Hkrati bodo potekale tudi aktivnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti.

V soboto do dogajanje bolj razgibano in družabno obarvano. Nekaj ducatov ajdovskih podjetij bo ponudilo vodene oglede proizvodnega procesa ali pa bodo svoje dejavnosti na zanimiv in inovativen način predstavili na stojnicah. Iz osrednjega prizorišča bodo organizirani brezplačni prevozi v podjetja. Med drugim bo na krstno vožnjo zapeljal Burja bus. Znameniti turistični vodič Lonely Planet je letos Vipavsko dolino uvrstil na seznam krajev, ki jih velja obiskati (Best in Europe 2018). Ajdovščina želi to izjemno priznanje izkoristiti in s pojavnostjo Burja busa na pomembnih dogodkih in sejemskih prireditvah obveščati obiskovalce o možnostih in ponudbi izvirnih doživetji v dolini.

Župan Tadej Beočanin, ki je bil tudi pobudnik dogodka, je ob tem dejal: »Prihodnost občine gradimo na izkušnjah bogate preteklosti, hkrati pa tradicijo nadgrajujemo z modernimi in visokotehnološkimi dejavnostmi. InCastra je priložnost, da se naši občani na lastne oči prepričajo, kaj vse premoremo in zmoremo, obiskovalci od drugod pa spoznajo, zakaj je vredno obiskati Vipavsko dolino in vanjo tudi vlagati. Prepričan sem, da z InCastro pišemo še eno novo, uspešno promocijsko zgodbo Ajdovščine.« Poudarja še, da je posebej spodbudno sodelovanje med gospodarskim sektorjem in izobraževalnimi ustanovami, kar omogoča hitrejši pretok informacij, znanj in novih dognanj.

Podroben program letošnje InCastre si oglejte na spletni strani.