Ob 60. obletnici tovarne testenin 1. slovenski festival pašte

datum: 17.09.2018
kategorija: Novice

Ob 60. letnici proizvodnje testenin v Mlinotestu bodo zagnali nov obrat, eno največjih investicij živilskopredelovalne industrije v zadnjem obdobju. Podjetje bo dogodek obeležilo s 1. slovenskim fetivalom testenin.

 Leta 1958 je bil mlin preimenovan v Trgovsko in proizvodno podjetje Mlinotest, tistega leta je podjetje začelo proizvajati testenine. Razvoj se je nadaljeval s polnjenimi sušenimi testeninami, z naložbami v nove stroje in obrate. Največja investicija v zadnjem obdobju pa je nov obrat za proizvodnjo svežih testenin, ki bo pričel obratovati prav na 60. obletnico svojega začetka. To bo največja tovarna sveže pašte vzhodno od Italije. Uradno otvoritev v četrtek, 22. septembra, bodo s svojim obiskom počastili mnogi pomembni gostje, častni gost in slavnostni govornik bo mag. Dejan Židan, predsednik Državnega zbora RS. Mag. Židan se bo še pred odprtjem nove tovarne srečal z županom Tadejem Beočaninom.

Slovesni dogodek bo Mlinotest začilnil s 1. slovenskim festivalom testenin, na katerem bodo povabljeni kuharske mojstrice in mojstri predstavili jedi iz mlinotestovih izdelkov.