Očistimo svet, očistimo Ajdovščino

datum: 12.09.2018
kategorija: Novice

Tudi Ajdovščina se pridružuje akciji Očistimo Slovenijo 2018, kot odziv na svetovno pobudo Očistimo svet 2018, v kateri sodeluje 150 držav ter bo potekala na isti dan – to soboto, 15. septembra. Akciji se lahko pridružite tudi vi – od 8. ure naprej, pri prostorih Rdečega križa na Tovarniški cesti 3g.

 V Vipavski dolini bo sobotna akcija potekala v dopoldanskem času, hkrati pa bodo na zbirnih mestih tekle tudi druge eko-aktivnosti in dogodki. Tako bo pred prostori Rdečega križa v Ajdovščini potekalo ozaveščanje, predstavljeni bodo proizvodni procesi, ki ne ustvarjajo smeti, zbiralo se bo zamaške za dobrodelne namene, med 9. in 12. uro bo izmenjevalnica oblačil. Predvsem pa udeleženci akcije tu lahko prevzamete vreče za ločeno zbiranje odpadkov, rokavice  in se odpravite na vnaprej določene lokacije, potrebne čiščenja. Na akcijo pridite primerno oblečeni, če naletite na večje kose smeti, nevarne odpadke ali večje odlagališče, o tem obvestite lokalno koordinatorico.

Koordinatorica čistilne akcije v Ajdovščini je Mojca Bernik (bernik.mojca@gmail.com), več informacij o vseslovenski akciji pa dobite na spletni strani Ekologov brez meja www.ocistimo.si