Športna sobota v Ajdovščini

datum: 08.09.2018
kategorija: Novice

Mesto Ajdovščina bodo danes zavzeli triatlonci, na že 2. Triatlonu mesta Ajdovščina, ki šteje tudi za državno prvenstvo mešanih štafet v super sprint triatlonu. Pridružili se jim bodo še kolesarji na dobrodelni kolesarski turi Kolesarim, da pomagam.

2. triatlon mesta ajdovščina.jpgPo ulicah Ajdovščine se bodo danes podili triatlonci, ki bodo plavalni del oddelali v ajdovskem bazenu. V sklopu 2. triatlona mesta Ajdovščina bo potekalo tudi državno prvenstvo mešanih štafet v super sprint triatlonu – po štirikrat 300 m plavanja, 9 km kolesarjenja in 2 km teka. Gre za atraktivno, vedno bolj popularno športno disciplino, ki bo svoj olimpijski debi doživela leta 2020 v Tokyu. Mešane štafete sestavljajo štirje člani – dve ženski in dva moška. Ob resni in zahtevni preizkušnji pa je organizator – Triatlon klub Eklimas Ajdovščina – poskrbel tudi za rekreativce. Ti se bodo lahko pomerili v preizkušnji triatlon za vsakogar, posamično (300 m plavanja, 9 km kolesarjenja, 2 km teka), ali pa celo v štafeti (eden plava, drugi teče, tretji kolesari). Otroci bodo nastopili v dveh kategorijah cici triatlona, seveda z bistveno krajšimi preizkušnjami.

kolesarim da pomagam.JPGDanes pa se bodo na dvodnevno krožno turo podali tudi kolesarji na dobrodelni prireditvi Kolesarim, da pomagam – iz Idrije v Ajdovščino, nato Novo Gorico, Tolmin in nazaj v Idrijo. Prihod v Ajdovščino je predviden ob 13. uri, ko jih bodo sprejeli triatlonci na ajdovskih preizkušnjah. Organizator tradicionalnega dobrodelnega kolesarjenja, ki poteka pod sloganom »Skupaj na kolo za dober namen«, je Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih, ki tako zbira sredstva za pomoč svojim članom. Kolesarili bodo tudi slepi in slabovidni kolesarji s tandemi.

Atraktivna športna sobota z dobrodelno noto, ki kar vabi k spremljanju preizkušenj – spodbude športnikom in rekreativcem ter dobrodelnim kolesarjem bodo več kot dobrodošle. Bodite pozorni – ulice in ceste po severnem delu mesta bodo zaradi prireditve zaprte – podrobnosti v rubriki Cestne zapore