Moja pobuda v Budanjah – igrišče za odbojko na mivki

datum: 24.08.2018
kategorija: Novice

Moja pobuda je Budanjam in celotni občini prinesla prvo igrišče za odbojko na mivki. Če bo vreme naklonjeno, bodo v nedeljo, po vrnitvi iz tradicionalnega pohoda na Kovk, igrišče tudi slavnostno otvorili. Pridejo tudi Modrijani!

Športni park Budanje Ajdovščina se ponaša z različnimi športnimi površinami – športne dvorane, igrišča, športni parki, vadbene površine za vsakovrstno športno-rekreativno udejstvovanje – vsaka vas ima svoj kotiček za rekreativce. Bogato ponudbo pa po novem dopolnjuje še igrišče za odbojko na mivki v Budanjah, ena zadnjih realiziranih Mojih pobud iz prvega paketa participativnega proračuna Občine Ajdovščina. Igrišče je urejeno v sklopu dobro opremljenega kompleksa Športnega parka v Budanjah. Vrednost naložbe – gradnja igrišča, nakup mivke - je bila slabih 15.000 evrov, veliko prostovoljnega dela pa so opravili krajani, ki so v celoti uredili okolico. Novo igrišče meri 12 krat 20 metrov, igralna površina pa nekaj manj. Kompleks Športnega parka v Budanjah je eden bolje opremljenih v občini. Ob več športnih igriščih je za najmlajše urejeno otroško igrišče, park dopolnjuje še lokostrelsko strelišče, v središču vsega pa je brunarica. V parku je stalno živahno, kompleks pa s pridom uporabljajo tudi organizatorji družabnih dogodkov.

Športni park Budanje Prav to nedeljo, če bo vse po sreči, bo v Športnem parku Budanje tradicionalna zabava v sklopu 32. pohoda Budanjcev na Kovk – ob vrnitvi jih bodo že čakali Modrijani. Če pa bo sreča namočena, potem se zabava seli v krajevno dvorano.