Avtokamp Ajdovščina vse bolj poln

datum: 23.07.2018
kategorija: Novice

Večji obisk Vipavske doline se pozna tudi v Avtokampu Ajdovščina. Že v prvem delu sezone so našteli 20 odstotkov več gostov.

Čeprav se je ajdovskega kampa oprijel status prehodnega kampa, pa je vse več gostov, ki bivanje v njem potegnejo še za kak dan. Gostje kampa imajo namreč prost vstop na bazen, kar z veseljem izkoristijo. Ajdovski bazen je namreč med večjimi sploh in ima posrečeno lego – na robu mesta, toda praktično v naravi. Skupno je v kampu na voljo 50 prostorov za šotore, prikolice, avtodome, polovica jih je v senci borovega gozdička, polovica pa je namenjena tistim, ki se radi sončijo. Dnevno lahko v njem prenoči do 200 gostov. Ponaša se z vso potrebno infrastrukturo, kot so sanitarije, pralnica, oskrbovalna postaja za avtodome, brezplačen brezžični internet.

 

S kampom upravlja Zavod za šport Ajdovščina. Po besedah direktorja zavoda Uroša Pintarja bo tudi letošnja sezona rekordna, če le je ne bo vreme preveč zagodlo. Tako kot v mladinskem hotelu v Palah tudi v avtokampu na polovici sezone beležijo več kot 20 odstotno rast nočitev. Največ turistov prihaja iz Nemčije in Nizozemske. Poleg rekreacije na bazenu turisti še radi raziskujejo okolico.

Tudi letos bo ajdovski bazen gostil novodobne igre brez meja – City games in sicer na praznični 15. avgust.