'Igrajmo se za varnost' – v petek, 8. junija

datum: 07.06.2018
kategorija: Novice

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina v petek, 8. junija dopoldan, prireja redno letno preventivno akcijo Igrajmo se za varnost. Svoj prihod so že napovedali šole in vrtci iz občine Ajdovščina, letos bo obisk rekorden, saj si bo dogodek organizirano ogledalo kar 1100 otrok.

Dogodek bo tudi letos potekal v športnem parku v Palah, po ustaljenem scenariju. Predstavila se bo večina služb in društev, ki sestavlja sistem zaščite in reševanja v naši občini. Novost bodo reševalci iz vode, potapljači, ki se bodo predstavili z atraktivnim prikazom dejavnosti v posebnem bazenu. Prvič bo na prizorišču tudi stojnica s predstavitvijo Unicefovih varnih točk v Ajdovščini, katerih koordinator je MKC Hiša mladih Ajdovščina. Osrednji dogodek bodo oblikovali reševalni psi, ki bodo v ruševinah iskali ponesrečence. Učencem prvih razredov bosta župan Tadej Beočanin in predsednica Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina tradicionalno razdelila darila.

Sodelujoče službe: Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina, GRC Ajdovščina in PGD Ajdovščina, Selo, Šmarje, Col, različne policijske enote, služba nujne medicinske pomoči in psihologinja Zdravstvenega doma Ajdovščina, ekipa Prve pomoči Rdečega križa Ajdovščina, Prometna šola Šolskega centra Nova Gorica, AMZS bo prisoten s poligonom z avtomobilčki, Agencija za varnost v cestnem prometu, Gorska reševalna služba Tolmin – skupina Ajdovščina, Jamarsko društvo Danilo Remškar Ajdovščina, potapljači iz Društva Sirena sub Nova Gorica, Radio klub Ajdovščina, Društvo reševalnih psov Nova Gorica, Avto šola Stop in Društvo tabornikov Rod Mladi bori Ajdovščina.

Prireditev, ki velja za enega boljših preventivnih dogodkov v Sloveniji, je namenjena otrokom iz vrtcev iz šol v naši občini. Avtobusni prevoz organizira Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Je pa dogodek odprt za javnost, zato vabljeni na ogled.