Ustvarjalci in prostovoljci na plan!

datum: 29.05.2018
kategorija: Novice

Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina vabi k sodelovanju ustvarjalke in ustvarjalce, ki težko pridejo do svojih predstavitvenih, uprizoritvenih, izraznih priložnosti. Javni razpis je zasnovan kot projekt podpore in ustvarjanje varnega prostora, v katerem se lahko razvija in prepleta ustvarjalnost in s tem krepi pestrost programskih vsebin.

Projekt nima vnaprej določenega vsebinskega fokusa, tematika je poljubna. Pomembno je, da kandidatom omogoča ustvarjanje in delovanje pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih Ajdovščina – kot poligon za različne dejavnosti.

Z javnim razpisom spodbuja ustvarjalce k prijavi projektov, programov, cilja na mlade, ki za svoje ustvarjanje potrebujejo prostor (MKC Hiša mladih ima na voljo oder z vso potrebno uprizoritveno opremo, sejne sobe, večnamenski prostor); na vse, ki želijo svoje znanje, veščine predstaviti v obliki aktivnosti (delavnice/tečaji/dogodki za otroke, mladostnike ali odrasle; vedoželjneže, ki si želijo pridobiti izkušnje in znanje na področju priprave, organiziranja in izvedbe mladinskih in kulturnih dogodkov; vabi pa tudi vse navdušence, ki bi kakorkoli pomagali pri dejavnostih in programih MKC Hiše mladih.

Programski sklopi MKC Hiše mladih so zares raznovrstni - socialni in mladinski program, galerijski program (vizualna umetnost, fotografija, likovna umetnost, arhitektura in oblikovanje), glasbeni program (skupine, solo izvajalci, kitaristi, ki potrebujejo prostor za vajo), gledališki program (skupine, monoigralci, vsi, ki potrebujejo prostor za pisanje, bralne vaje), film in AV – kultura, literarni program, izobraževalni program (delavnice, seminarji, potopisna predavanja), kritika umetnosti ter refleksija kulture in družbe.

Prijave pošljite na info@mc-hisamladih.si

Za več informacij pokličite na 041 945 392 ali 05 368 93 82