Akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev

datum: 18.05.2018
kategorija: Novice

 

Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina je začela z zbiranjem nevarnih odpadkov iz gospodinjstev, ki bo trajalo do 26. maja. Družba bo odpadke pobirala s premičnimi zbiralniki po različnih krajih občin Ajdovščina in Vipava. 

Se v vaši delavnici spotikate ob stare akumulatorje, hranite odrabljene baterije in stare neonske cevi? Vam od zadnje prenove ostajajo barve, topila, laki? Ne veste kam z ostankom kemikalij, olj ali masti? Bi se želeli znebiti pesticidov s pretečenim rokom ali pa pralnih in kozmetičnih sredstev z vsebnostjo nevarnih snovi? Vse to in še več sodi v paket nevarnih odpadkov, ki se jih lahko hitro in varno znebite v akciji zbiranja nevarnih odpadkov s premičnimi zbiralniki. Razpored zbiranja po datumih, urah in krajih najdete na spletni strani Komunalno stanovanjske družbe.

Nevarne odpadke hranimo tako, da niso dostopni otrokom in domačim živalim, v dobro zaprti originalni embalaži, da ne bi prihajalo do razlitja pri prevozu na zbirno mesto. Pomembno – odpadkov med seboj ne mešajte, saj lahko med različnimi snovmi pride do nepredvidenih reakcij.

OPOZORILO – akcija je namenjena zbiranju nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Odpadkov, ki izhajajo iz gospodarskih dejavnosti, v akciji ne bo mogoče oddati. Podjetniki jih lahko oddajo pooblaščenemu zbiralcu nevarnih odpadkov.

Če boste zamudili premični zbiralnik v vašem kraju, lahko nevarne odpadke kadarkoli oddate v zbirnem centru v Dolgi Poljani.