Občini Ajdovščina priznanje Andragoškega centra Slovenije

datum: 11.05.2018
kategorija: Novice

Na slavnostnem odprtju letošnjega Tedna vseživljenjskega življenja v Šmarjah pri Jelšah je Občina Ajdovščina prejela nagrado Andragoškega centra Slovenije za promocijo učenja in znanja odraslih za leto 2017. Nagrado so prevzeli župan Tadej Beočanin ter Katarina Ambrožič in Erika Zavnik iz oddelka za družbene zadeve

Andragoški center Slovenije podeljuje priznanja za spodbudo k vključevanju v učenje. To namreč pomembno vpliva na naše zdravje, zaposljivost, na to, kako dobro se učijo naši otroci … Le opolnomočeni posamezniki spreminjajo sebe in svet na bolje ter so odličen navdih ostalim, da nadaljujejo s svojim razvojem.

Med organizacijami je nagrado za leto 2017 osvojila Občina Ajdovščina, ki s pomočjo strategije, podpornih analiz in programov ciljno vlaga v svoje najbolj ranljive prebivalce: mlade, brezposelne in ljudi s podeželja. »Z izboljševanjem dostopnosti učenja in povezovanjem gospodarstva z javnimi zavodi in društvi zadovoljujejo najbolj aktualne potrebe v lokalnem okolju,« je še zapisano v obrazložitvi.