Asfalterji na krožišču na Goriški

datum: 09.05.2018
kategorija: Novice

Voznikom v današnji jutranji špici se je pred zaporo na Goriški cesti, kjer nastaja novo krožišče, lahko smejalo. Na gradbišču so asfalterji, to pa pomeni, da se bliža konec prometnim zamaškom. Goriška cesta bo prevozna že konec prihodnjega tedna, vendar pa se investicija seli na navezovalne ceste, proti Gregorčičevi in Lokavški.

krožišče na goriški Takoj ko bo po osrednjem delu novega krožišča na Goriški ulici položen asfalt, zarisane talne oznake ter postavljeni prometni znaki, bo ta del ceste odprt za promet – konec prihodnjega tedna. Dela pa se nadaljujejo. Prevezave na novo trafo postajo, ki stoji tik ob pokopališču, so urejene, tako da bo stara porušena. Nato sledi urejanje navezovalnih cest na Gregorčičevo ulico in Lokavško cesto.

Osrednja cesta skozi mesto se torej odpira, vendar bo do dokončanja investicije občasno še vedno delno zaprta – promet bo urejen po enem pasu, s semaforjem. Zapore bodo tudi na Gregorčičevi ulici, cesta mimo pokopališča pa bo ostala zaprta tudi po  zaključku gradnje, oziroma bo tisto območje namenjeno drugi vsebini.

Popoln zaključek, vključno z zunanjo ureditvijo Goriške ceste in na obeh straneh krožišča in krožiščnim otokom, bo okoli 20. junija.