Spoštovane občanke in občani, čestitke, danes praznuje občina Ajdovščina!

datum: 05.05.2018
kategorija: Novice

Na današnji dan, 5. maja leta 1945 (bila je prav tako sobota), je bila v Ajdovščini ustanovljena Narodna vlada Slovenije. V spomin na pomemben dogodek Ajdovke in Ajdovci danes praznujemo. Osrednje dejanje nocojšnje slavnostne seje ob prazniku Občine Ajdovščina bo podelitev letošnjih najvišjih občinskih priznanj.

Petomajsko priznanje Občine Ajdovščina bo prejel Andrej Furlan – za pogum, odločnost in požrtvovalnost pri ohranjanju vinogradništva in vinarstva v Vipavski dolini. Podeljena bosta dva Zlata znaka – prostovoljcem v projektu Starejši za starejše, za boljšo kakovost življenja doma – za nesebično pomoč, ki krepi humanost in solidarnost v družbi, ter Hermini Bavčar, za strokovno, inovativno ter srčno pomoč otrokom in odraslim z govornimi težavami. Jubilejno priznanje župana Občine Ajdovščina pa bo na nocojšnji proslavi prejel monsinjor Aleksander Lestan, za 45 let zavzetega duhovnega delovanja v župniji Črniče.

 

Slavnostni govornik na proslavi bo župan Tadej Beočanin, ki bo skupaj s predsednikom Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Jordanom Polancem tudi podelil priznanja.

Kulturni program proslave bo posvečen dvema jubilejema – 140 let mineva od rojstva skladatelja Vinka Vodopivca, po katerem nosi ime ajdovska Glasbena šola, ki prav letos obeležuje 70 let. Nastopili bodo Vokalna skupina Glasbene šole Vinka Vodopivca in Moški pevski zbor Srečko Kosovel.

Po proslavi pa bo priložnost za pokušino vin, ovenčanih z listinami odličnosti na občinskem vinskem ocenjevanju.

Spoštovane občanke in občani, čestitamo vam ob našem občinskem prazniku ter vas vabimo na osrednjo slovesnost, nocoj ob 19. uri, v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini.