Kulinarični mesec Okusi Vipavske

datum: 19.04.2018
kategorija: Novice

Med 20. aprilom in 20. majem 2018 številne restavracije, gostilne in turistične kmetije Vipavske doline ponujajo obiskovalcem veliko priložnosti za kulinarična razvajanja.

V tem času poteka Kulinarični mesec Okusi Vipavske, kjer kuharski mojstri pripravljajo posebne jedilnike s poudarkom na lokalnih sestavinah. Na krožnikih se bodo letos znašle zelenjavne mineštre, tudi jota, njoki, frtalje, mesne dobrote na tisoč in en način, znameniti vipavski štruklji in še in še.

Izbrane jedilnike bodo ponujali Restavracija Grad Kromberk, Turistična kmetija Arkade, Gostilna Podfarovž, Faladur, Gostilna Tratnik, Gostilna picerija Anja, Ošterija Žogica, Majerija, Gostilna pri Lojzetu, DAM Restavracija in vinski bar, Gostilna Rahela, Ošterija Branik, Gostilna pri izviru Hublja, Domačija Lisjak 1956, Turistična kmetija Saksida, Gostilna Theodosius, Gostilna Sivi Čaven in Penzion Sinji vrh. Ponudbo dobrot meseca lokalne kulinarike v Vipavski dolini si lahko ogledate na spletni strani: www.okusi-vipavske.si/sl/kulinarika. Vrhunec bo kulinarični mesec doživel s festivalom Okusi Vipavske 13. in 14. maja 2018 na Dvorcu Zemono.