Na spletnem portalu Vipavska dolina dva dodatna jezika

datum: 09.04.2018
kategorija: Novice

Po dobrem letu delovanja je spletni portal turistične destinacije Vipavska dolina njeno najmočnejše komunikacijsko orodje. Obisk na portalu stalno narašča, hkrati pa se veča tudi obseg strani, ki si jih uporabniki ogledajo. Odslej so vse informacije na voljo tudi v nemškem in italijanskem jeziku.

Turistična destinacija Vipavska dolina, ki jo skupaj razvija šest občin, Ajdovščina, Vipava, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Miren-Kostanjevica in Šempeter-Vrtojba, je v zadnjih dveh letih preskočila nekaj stopnic in se je po prepoznavnosti uspešno postavila ob bok slovenskim destinacijam z bistveno daljšo tradicijo. Samozavest, s katero so župani šestih občin povezali dotlej razdrobljene turistične ambicije, je dala zagon tudi samozavestni promociji doline, ki gostom obljublja drugačnost, vse leto.

Prvi večji korak k skupni promociji Vipavske doline predstavlja spletni portal Vipavska dolina. Že ob lansiranju portala so njegovi upravljalci napovedali, da bo v naslednjem koraku predstavil vse ponudnike turističnih storitev in lokalnih dobrot ter da bo v končni različici na voljo v štirih jezikih. Danes je ta prvi cilj dosežen. Od 3. aprila so vsebine portala uporabnikom na voljo v slovenskem, angleškem, nemškem in italijanskem jeziku. Portal predstavlja vse najpomembnejše drugačnosti in privlačnosti Vipavske doline: priložnosti za šport in rekreacijo, vino in kulinariko, kulturno dediščino in naravne vrednote ter možnosti za prenočitev. Med vsebinami portala so tudi povabila na dogodke, zanimive zgodbe in priporočila za posebna doživetja v dolini.

Hiša je zgrajena, pravijo ustvarjalci portala. Sedaj bodo skrbeli, da se bo v tej hiši vselej kaj zanimivega dogajalo. Portal bo v prihodnje posvečal največ pozornosti drugačnim doživetjem v deželi najboljših vin in odlične kulinarike. Obiskovalce bo v Vipavsko dolino vabil s predlogi za izlete in počitnice, z razkrivanjem zanimivosti in povezovanjem aktivnosti v prav posebna doživetja, ki jih gostje ne morejo najti skorajda nikjer drugje. 

Posebna podstran je na portalu namenjena najbolj zanimivim dogodkom s področja vina in kulinarike, etnoloških posebnosti, kulture in športa. Portal objavlja le največje in za turiste najbolj zanimive dogodke. Priljubljeni koledar dogodkov v občinah Ajdovščina in Vipava, ki ga že leta uporabljamo domačini, pa je objavljen na vstopni strani portala Lokalne Ajdovščina.

Vabljeni na naš turistični portal. Pobrskajte, kaj preberite in delite s prijatelji. Naj se širi glas o Vipavski dolini. Z vsakim novim turistom smo bogatejši vsi.

www.vipavskadolina.si