Pol milijona Centru za krepitev zdravja na Ribniku

datum: 23.03.2018
kategorija: Novice

Prenova pritličja bloka na Bevkovi 13 na Ribniku za namene fizioterapije in Centra za krepitev zdravja dobro napreduje. Občina in zdravstveni dom sta bila uspešna tudi na državnem razpisu in skupaj prejela dobrega pol milijona nepovratnih evrov.

Izrazito neugodne razmere za gradbince čez zimo niso imele tolikšnega vpliva na dela v notranjosti stavbe, tako da je podjetje Grapri že pozidalo predelne stene in razpeljalo osnovne inštalacije. Končani so tudi že estrihi, ki se morajo temeljito posušiti pred polaganjem posebnega tlaka, ki je v zdravstvu standarden. V kratkem bodo 'obesili' še strope in zamenjali stavbno pohištvo. Z lepšim vremenom se bodo nadaljevala tudi zunanja dela (nekaj novih parkirišč in tri pokrita parkirišča za invalide, ozelenitev …), tako da ne bi smelo biti težav z dokončanjem v pogodbenem roku (10. junija).

 

Dislocirana enota zdravstvenega doma Ajdovščina bo na Ribniku obsegala fizioterapijo in pa Center za krepitev zdravja. Gre za nov preventivni program, kot nadgradnja obstoječi službi zdravstvene vzgoje, s sodobnimi pristopi in novimi orodji pri promociji zdravja. Program podpira država, ki je preko ministrstva za zdravje objavila javni razpis za pomoč pri ustanavljanju centrov.

Tako občina Ajdovščina kot Zdravstveni dom Ajdovščina sta se prijavila na razpis in bila uspešna - zdravstveni dom je prejel denar za sofinanciranje programov za dve leti (skupaj 365.000 evrov), občina pa okroglih 200 tisočakov za ureditev prostorov.