Uspešni v bitki znanja

datum: 07.03.2018
kategorija: Novice

Ekipi ajdovskih osnovnošolcev sta si na tekmovanju »The World Scholar's Cup«, februarja v Ljubljani, z znanjem priborili pot na svetovno tekmovanje »Global Round«.

Regionalnega tekmovanja v Ljubljani se je udeležilo preko 400 dijakov in učencev iz Slovenije in bližnjih držav. Osnovno šolo Danila Lokarja Ajdovščina sta zastopali dve ekipi: Aldijan Smlatić, Aleks Pintar in Val Kobal (mentor Kristjan Mavri) ter Neja Polanc, Tia Lah in Iris Zorzut (mentorica Nataša Čuk). Učenci so se izjemno izkazali tako ekipno, kot posamezno, in se uvrstili na svetovno prvenstvo, ki se bo poleti odvijalo na treh destinacijah – v Kuala Lumpurju v Maleziji, v Barceloni v Španiji in v Melburnu v Avstraliji. Za udeležbo je bilo najprej potrebno dobro znanje angleščine, tekmovalci so se merili na področjih znanosti, literature, zgodovine, umetnosti in glasbe, družboslovja ter letošnjega posebnega področja – medčloveški odnosi. Tekmovanje v Ljubljani je vključevalo ekipno debato, kreativno skupinsko pisanje esejev, preizkuse znanja in kvize.

Obe ekipi ajdovske Osnovne šole Danila Lokarja boste obiskali župana Občine Ajdovščina Tadeja Beočanina ter mu predstavili tekmovanje in svoje rezultate.