Pripadniki Civilne zaščite občine Ajdovščina na sprejemu pri županu

datum: 02.03.2018
kategorija: Novice

Ob dnevu civilne zaščite, ki ga obeležujemo 1. marca, je župan Tadej Beočanin na sprejem povabil pripadnike civilne zaščite občine Ajdovščina.

sprejem cz 2018V dvorani Ljudske univerze Ajdovščina so se zbrali predstavniki združenj, društev, organizacij in podjetij, ki sestavljajo civilno zaščito naše občine. Župan je uvodoma poudaril, da dan civilne zaščite opominja na življenjsko pomembno vlogo pri spopadanju z vsemi vrstami nesreč in kako nujna je solidarnost v takšnih primerih: »Občina Ajdovščina se pogosto sooča z naravnimi nesrečami, narava nam zares ne prizanaša - od požarov, do poplav, pogosti so zemeljski plazovi, naša stalnica je orkanska burja. Zato beležite veliko število intervencij. Menda samo pri sneženih plazovih še niste posredovali. V velikem številu intervencij ste se že prekalili, se izkazali za usklajene in učinkovite. Tudi zato so intervencije minile brez večjih poškodb, kar je še posebej dragoceno. Pri tako širokem spektru delovanja so potrebna zelo specifična znanja – na srečo jih skoraj v celoti zagotavljamo z lastnim kadrom. Ker je delovanje CZ zelo razvejano, je potreba tudi zelo specifična oprema. Kot občina si prizadevamo, da po svoji moči pomagamo pri posodabljanju ali nabavi opreme. Ni pa oprema vse. Daleč najpomembnejši člen tega sistema pa ste vi, ljudje, ki sočloveku pomagate v nesreči, ljudje, ki jih odlikujejo visoka morala in pozitivne človeške lastnosti kot ljubezen do bližnjega, solidarnost, požrtvovalnost in seveda prostovoljstvo. Hvala za vašo pripravljenost, usposobljenost in strokovnost, pa tudi pogum in odločnost. Vem, da lahko naše občanke in občani mirno spijo, ker imajo tako predane ljudi v sistemu civilne zaščite - to je izjemna dobrina za našo skupnost.«

Namesto kulturnega programa so si gostje sprejema ogledali kratek spot, s fotografijami iz odmevnega preventivnega dogodka Igrajmo se za varnost, ki je hkrati tudi odlična vaja pripadnikov civilne zaščite. Veseli spomini so bili zanimiva iztočnica za pogovore v družabnem delu sprejema, kjer so že nastajale ideje za letošnji dogodek.