Modre cone za nakupe in opravke

datum: 13.02.2018
kategorija: Novice

Na treh parkiriščih v Ajdovščini je nekaj parkirnih mest po novem prebarvanih v modro, s časovnimi omejitvami. Namenjene so občanom pri nakupih ali opravkih v mestu.

V Ajdovščini so vsa parkirna mesta še vedno brezplačna - tudi parkirna mesta, označena z modro barvo, le parkirno uro je treba namestiti na vidno mesto v avtomobilu. To vam vzame le nekaj sekund. Seveda se je treba držati časovne omejitve, ki je navedena na tablah, sicer parkiranje ne bo več brezplačno, saj so redarji zadnje čase pogosto na ogledih. Brezplačne parkirne ure so na voljo na vložišču občine.

Prva sprememba je na parkirišču pred starim mlinom. Tam je bilo doslej omogočeno celodnevno brezplačno parkiranje, kar so praviloma izkoriščali zaposleni iz bližnje soseske, za stranke je potem zmanjkalo prostora. Po novem je pet parkirnih mest tik ob Goriški cesti modro obarvanih, s table pa razberemo, da je parkiranje omejeno na 30 minut. Parkirna mesta so tako namenjena za kratkotrajne nakupe na Prešernovi ulici (Pekarna Ajdovščina, Manufaktura, Špenko …).

Podobno velja na parkirišču za starim mlinom. Tista mesta, ki so bližje pešpoti proti Lavričevem trgu, bodo tudi modra – za nakupe v Fami, obisk lokalov na placu, odvetniške pisarne, ogledu Pilonove galerije … Skupaj je tam 12 časovno omejenih parkirnih mest in sicer na eno uro.

 

Tudi na avtobusni postaji, kjer mnogi puščajo vozila na daljši rok, se pet mest spreminja v modro – ena ura bo dovolj za opravke v bližnjih lokalih.