Vandalizem brez primere

datum: 01.02.2018
kategorija: Novice

V noči iz 30. na 31. januar so neznanci grdo razmetali in izpraznili zabojnike na Vilharjevi ulici – eden je pristal celo v Hublju – ter zažgali dva zabojnika v bivšem kompleksu vojašnice Srečka Kosovela. Večje materialne škode niso povzročili, je pa škoda, da se je kaj takega sploh zgodilo.

Vandalizem - januar 2018Neznanec se je moral kar potruditi, da je izpraznil zabojnike za bio odpadke po cestišču Vilharjeve ulice in jih nato prazne celo postavil nazaj na svoja mesta. Eden pa ni imel takšne sreče – zabojnik za embalažo je, skupaj z odpadki, končal v Hublju. Žalostno sta končala tudi dva zabojnika v kompleksu bivše vojašnice Srečko Kosovel, saj ju je nepridiprav zažgal. Delavci Komunalno stanovanjske službe menijo, da so dogodki povezani, saj naj bi lump poskušal zažgati tudi zabojnike na Vilharjevi, pa mu to očitno ni uspelo.

Komunala je o nečednem dejanju takoj obvestila medobčinski inšpektorat, nato pa počistila za nepridipravi. Večje materialne škode ni, je pa zato moralna – je bilo res treba tega? Kakšen interes najdejo Vandalizem - januar 2018posamezniki v brezbrižnem uničevanju in povzročanju škode? Posledice nosimo vsi – pa ne gre zgolj za pokrivanje stroškov takšnega brezsmiselnega uničevanja, gre tudi za splošni vpliv takšnih dejanj na ljudi.

Tokrat je šla zadeva čez rob. Kljub temu na Komunali pravijo, da se tovrstne nečednosti v takšnem obsegu redko dogajajo. Ob naklepnih požigih ima komunala že sicer dovolj težav z nenamernimi požigi, ko občani odlagajo v zabojnike še tleči pepel.