Denar za novo poslovno cono

datum: 30.01.2018
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina je bila uspešna na razpisu gospodarskega ministrstva za sofinanciranje ekonomsko-poslovne infrastrukture. Za komunalno opremo obrtne cone Pod železnico bo prejela 266 tisoč nepovratnih evrov.

mgrtMinistrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je julija lani objavilo javni razpis za sofinanciranje ekonomsko-poslovne infrastrukture v letih 2017 in 2018. Občina Ajdovščina je na razpis prijavila za projekt ureditve poslovne cone Pod železnico 2. faza. Gre za 2,6 hektarjev obsežno zemljišče med železniško progo in hitro cesto zahodno od logističnega centra podjetja Slo-car. Občina bo poslovno cono v celoti komunalno opremila, za kar bo porabila 350 tisoč evrov, od tega bo prejela 266 tisoč evrov nepovratnih sredstev. 70 odstotkov so namenska sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj (iz Operativnega progama za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020), 30 odstotkov pa bo prispevala država iz proračuna.

logoVZa zdaj je v novi poslovni coni Pod železnico (2. faza) oddanih šest parcel, na katerih bodo podjetniki, ki bodo v coni gradili, odprli okrog 40 novih delovnih mest.