Novo vodstvo, nov zagon na Mladinskem svetu Ajdovščina

datum: 24.01.2018
kategorija: Novice

Mladinski svet Ajdovščina je ob koncu lanskega leta dobil novo in zagnano vodstvo, ki bo razvijalo mladinsko sceno v Ajdovščini. Mladinski svet Ajdovščina (MSA) je mladinska organizacija, ki pod eno streho združuje različna mladinska društva in organizacije za mlade v občini Ajdovščina.

Začetki MSA začetki segajo v leto 2003, ko se je ukvarjal predvsem z organizacijo prostočasnih dejavnosti za mlade, pa vse do danes, ko se na strateški ravni ukvarja z razvojem mladinske politike in ko se lahko pohvali s Hišo mladih in njeno vsebino in razvojem, Strategijo za mlade, pestro ponudbo najrazličnejših aktivnosti za mlade ter z dobrim sodelovanje z občino, s katero se trudi ustvarjati okolje, v katerem si bodo mladi želeli živeti. Občina Ajdovščina pa se, tudi po zaslugi Mladinskega sveta Ajdovščina, lahko ponaša s Certifikatom Mladim prijazna občina, ki jo zavezuje k izvajanju in uresničevanju ukrepov za mlade, ki jim bodo omogočili lažje osamosvajanje ter lažji prehod iz obdobja mladosti, v obdobje odraslosti.

Danes Mladinski svet Ajdovščina prevzema nova ekipa pod vodstvom Melite Semič in njenih podpredsednic Urške Čuk, Monike Curk in Veronike Geržina, ki bodo dale nov zagon ajdovski mladini. Najprej se bodo lotile priprave nove strategije za mlade, saj s koncem letošnjega leta preteče strategija iz leta 2013. S strategijo za mlade se Občina Ajdovščina zaveže k zadovoljevanju potreb in uresničevanju želja mladih ter izvajanju ukrepov za mlade z različnih področij. Kdo pa, če ne mladi, najbolje veste, kaj so vaše potrebe in kakšne so vaše želje. Zato vas že danes pozivamo k sodelovanju v procesu priprave strategije, ki bo vključeval več srečanj z mladimi, na katerih boste lahko izrazili svoje želje. Odprtih pa bo še mnogo drugih načinov in kanalov, preko katerih nam boste lahko sporočili, kje vas čevelj žuli. Skozi proces priprave strategije se bodo pokazale nove vsebine, ki jih je v Ajdovščini še potrebno razviti in so za razvoj mladih pomembne.

Novo vodstvo pa obljublja še Dan mladih in mnogo pestrega dogajanja, zato vas vse mlade vabi k sodelovanju in sooblikovanju okolja prijaznega mladim. Aktivirajte se in nam pišite na info@msa.si.

Ostanite mladi!

Mladinski svet Ajdovščina