Od danes naprej nič več parkiranja na Tovarniški 1

datum: 12.01.2018
kategorija: Novice

Na začetku Tovarniške ulice, pred trgovskimi objekti, od danes naprej ne bo več mogoče parkirati. Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina bo s postavitvijo količkov to fizično preprečila, saj je zelo nevarno.

 Na pobudo skupine občanov je Občina Ajdovščina takoj pristopila k reševanju nevarne prometne situacije. Moti jih parkiranje ob delu Tovarniške ulice pred poslovnimi objekti od osrednjega mestnega krožišča proti zdravstvenemu domu (pred novo pekarno in trgovino KIK). Območje je namenjeno pešcem, parkiranje avtomobilov pa tu nikoli ni bilo dovoljeno. Poleg tega, da krši celo vrsto predpisov, je tudi zelo nevarno. Vožnja vzvratno na precej prometno ulico je nepregledna, prav na začetku ulice pa so tako parkirani avtomobili čez polno črto zavijali skoraj direktno v krožišče. V okolici je dovolj parkirišč, kjer je mogoče varno pustiti avtomobil, le čez cesto je veliko makadamsko parkirišče, kjer se vedno najde prostor.

Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina danes ureja območje s fizičnimi zaporami – količki. Kasneje, ob celostnem urejanju ulice, najpomembnejše vpadnice v mesto, pa se bo na tem območju uredilo zelenice s cvetjem.