Obnova stare šole v Kamnjah

datum: 11.01.2018
kategorija: Novice

Dolgo obdobje deževnega vremena je močno oviralo izvajalce na številnih projektih, ki jih vodi ajdovska občina. Nekaterih kanalizacijskih del po vaseh zaradi razmočenosti terena sploh še niso začeli. Zato pa vremenski pogoji ne bodo odločilno vplivali na prenovo stare šole v Kamnjah.

Občina Ajdovščina bo financirala prenovo dveh prostorov v objektu bivše šole Kamnjah. Stavba sicer obsega klet, pritličje, nadstropje in neizkoriščeno podstrešje. Zgrajena je bila leta 1930 in ima še lesene medeetažne plošče. Nadomestili jih bodo z armiranobetonskimi in sicer nad kletjo ter nad zahodnim prostorom pritličja. Prostor v pritličju bo dobil tlak iz keramike, v nadstropju pa bo parket. Sočasno bodo zamenjali še električno napeljavo, spustili strop, na koncu sledijo še slikopleskarska dela. Pri prenovi bodo upoštevali še zahteve iz študije požarne varnosti (požarno odporna vrata, negorljivi materiali, strelovod …).

kamnje8Prostora bosta namenjena raznim dogodkom, delavnicam, predavanjem, razstavam. Dela izvaja Elita Nagode iz Žapuž za pogodbeno vrednost blizu 50 tisoč evrov, dela pa naj bi končali do velikonočnih praznikov, ko v Kamnjah prirejajo tradicionalni pohod na Malo goro in na ogled postavijo etnološko razstavo.