Na Dunaj po goste

datum: 09.01.2018
kategorija: Novice

Ferienmesse na Dunaju je vodilni turistični sejem v Avstriji za splošno javnost. Z možnostmi počitnikovanja, potovanj in drugih doživetij Avstrijce vabi 800 razstavljalcev iz 70 držav. Na slovenski stojnici bo avstrijske goste prvič vabila tudi Vipavska dolina.

Avstrijski trg je za Slovenijo zelo pomemben, saj severni sosedje ustvarijo velik del prenočitev v slovenskih zdraviliščih, pa tudi na obali. Zato je Slovenska turistična organizacija zakupila velik razstavni prostor (150 m2) na elitni lokaciji v hali A. Na stojnici (sejem traja od četrtka do nedelje) se bo predstavilo 25 slovenskih ponudnikov, v organizaciji TIC Ajdovščine tudi Vipavska dolina, ki skuša avstrijske goste privabiti z vinsko in kulinarično ponudbo ter adrenalinskimi doživetji. Zaradi sorazmerne bližine stavijo predvsem na vikend goste. Za nazorno predstavitev aktivnega oddiha in lepot doline bo dobro služil promocijski film, ki ga je pred dobrim letom financirala Občina Ajdovščina.

Sicer pa se je število nočitev v ajdovski občini lani povečalo za desetino, kar je sicer v skladu z zastavljenimi cilji, vendar manj od nekaterih drugih destinacij. Število turističnih nastanitev v občini se namreč le počasi veča. Večino nočitev še vedno ustvarita hotel Gold klub in mladinski hotel v Palah.