Praznični koncert ob dnevu samostojnosti in enotnosti

datum: 20.12.2017
kategorija: Novice

Spoštovane občanke in občani, vabljeni na praznični koncert v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti, v četrtek, 21. decembra ob 18. uri, v Dvorani prve slovenske vlade. Nastopil bo Orkester Slovenske vojske z gostom, vokalistom Omarjem Naberjem. Nagovor ob prazniku pripravlja mag. Miloš Bizjak, državni sekretar na Ministrstvu za obrambo RS.

V Ajdovščini dan samostojnosti in enotnosti tradicionalno obeležujemo s koncertnimi dogodki. Letos že nekaj dni pred praznikom, zato pa še posebej veličastno, saj bo oder Dvorane prve slovenske vlade napolnila polna zasedba Orkestra Slovenske vojske, kot gost pa bo nastopil tudi znani vokalist Omar Naber. Program koncerta bo pester in bo zadišal tudi po božično-novoletnih praznikih.

Orkester Slovenske vojske je bil ustanovljen leta 1996 in deluje predvsem za potrebe vojaškega protokola. Je nepogrešljiv del vseh svečanih dogodkov Slovenske vojske, bodisi kot veliki koncertni orkester, bodisi v različnih manjših zasedbah. Poleg tega sodeluje na številnih humanitarnih koncertih in različnih drugih prireditvah. Letno našteje preko 200 nastopov. Sestavljajo ga visoko izobraženi glasbeniki, skozi leta so mu pot oblikovali mnogi priznani dirigenti – v Ajdovščini bo orkester vodila dirigentka Andreja Šolar. Orkester odlikuje zelo raznolik opus ter kakovostna in dovršena poustvarjalna umetnost. Za svoje vrhunsko delo je bil odlikovan z bronasto in zlato medaljo Slovenske vojske. Ob njegovi 20-letnici pa ga je predsednik republike Slovenije Borut Pahor odlikoval z redom za zasluge.

Omar Promo Photo.JPGZ orkestrom radi sodelujejo številni zunanji sodelavci - dirigenti, glasbeniki in vokalisti. Na odru Dvorane prve slovenske vlade bo z njim nastopil pevec Omar Naber, ki velja za enega boljših slovenskih vokalistov in je že vrsto let stalnica slovenske glasbene scene. Odlikuje ga široka paleta glasbenega znanja. V 12. letih je izdal pet avtorskih albumov. Je avtor in izvajalec mnogih uspešnic, ki so na slovenskih radijskih postajah postale zimzelene.