Božični sejem v Ajdovščini

datum: 14.12.2017
kategorija: Novice

Ta konec tedna bo Ajdovščino obiskal Božiček. Pričakal ga bo božični sejem z bogato obloženimi stojnicami in pisano ponudbo doživetij na Lavričevem trgu. Vremenska napoved kaže na lep konec tedna, če pa bi vseeno kaj prikapljalo od tam gor, se veselje seli v bližnjo Dvorano prve slovenske vlade in na trg pred njo.

Ob bogato založeni ponudbi pridelkov, izdelkov in umetnin domačih ponudnikov in umetnikov, ki vam bodo v navdih in pomoč pri izbiri prazničnih daril,  letošnji božični sejem ponuja tudi pisana doživetja za mlado in staro.

Sobotno dopoldne bodo popestrili ekipa Fuldoro s Tačkami na patrulji in Društvo Tomos klapa Ajdovščina. Prihod Božička v zgodnjih popoldanskih urah bodo naznanili plesalci EL1 plesne scene s plesno animacijo Vila in nagajivi škrat. Za dober sobotni zaključek bo poskrbela glasbena skupina Anah.

Nedelja se bo začela s prihodom Društva ljubiteljev starodobnih vozil Vipavska dolina – jekleni lepotci bodo na ogled vse do 13. ure. Otroci se bodo razveselili predstave Praznična mineštra gledališka Kukuc, ki bo na sporedu ob 10. uri. Popoldne se bo nadaljevalo s praznično likovno eksperimentalnico za otroke z Nike. Glasbeni zaključek letošnjega Božičnega sejma pa bo v rokah starih dobrih Ad Hoc – odlične ajdovsko-goriške glasbene zasedbe.