Občina prodaja delnice Mlinotesta

datum: 04.12.2017
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina je v Uradnem listu objavila poziv za zbiranje ponudb za nakup delnic Mlinotesta. Občina je delnice pred leti kupila, da bi pomagala zavarovati ajdovsko družbo pred morebitnim sovražnim prevzemom, zdaj pa te nevarnosti več ni, zato se je odločila za prodajo. Ponudbe zbira do 11. decembra, edini kriterij je najvišja ponujena cena.

Ajdovski občinski svet je pred časom s sklepom razglasil občinski interes v Mlinotestu, oktobra letos pa odločil, da je interes občine prenehal. Kontrolni, več kot 25-odstotni delež Mlinotesta je namreč v rokah družbe Mlino, v kateri so večinoma zbrani zaposleni v tej ajdovski družbi, zato so svetniki ocenili, da ni več nevarnosti s strani druge družbe, ki bi imela drugačne cilje od občinskega interesa.

Občina je leta 2015 kupila 213.698 delnic za 930.000 evrov, kar je pomenilo 6,21 odstotka lastništva Mlinotesta. Ponudbe za celoten paket delnic zbira do 11. decembra do 11. ure, morajo pa biti zavezujoče in brezpogojne. Ponudniki morajo vplačati sto tisoč evrov varščine. Edini kriterij pri izbiri bo najvišja ponujena cena.