Ta veseli dan kulture v Ajdovščini

datum: 03.12.2017
kategorija: Novice

Foto Primož Brecelj

»Ta veseli dan kulture« je danes. Mnoge kulturne ustanove po Sloveniji na Prešernov rojstni dan odprejo svoja vrata in brezplačno vabijo obiskovalce na razstave, vodenja, delavnice, predstave, koncerte in druge dogodke. Kulturni manifestaciji se v Ajdovščini pridružujeta Pilonova galerija in Muzej Ajdovščina.

muzejAjd-BozoUrsicPilonova galerija vabi med 10. in 18. uro na ogled stalne zbirke del Vena Pilona in aktualne razstave Vipavska krajina v delih Vena Pilona. Še posebej dobrodošle družine, saj so v galeriji pripravili pobarvanke, sestavljanke in dopolnjevanke, s katerimi boste raziskovali razstavljena dela. Ob 10. in ob 17. uri sta napovedana vodena ogleda obeh zbirk, ob 10.30 pa se bo pričela likovna ustvajralnica za otroke in družine. Danes lahko spominke in publikacije Pilonove galerije kupite s 50 % popustom.

Ta veseli dan kulture bodo obeležili tudi v Muzeju Ajdovščina, s prostim vstopom med 13. in 18. uro, ob 15. uri pa bo organizirano tudi brezplačno vodstvo po arheološki razstavi Fluvio Frigido – Castra – Flovius – Ajdovščina.

Zanimivo bo tudi v Vipavi, v novem Vinarskem muzeju – za 17. uro je namreč napovedano brezplačno strokovno vodstvo, po Vinarskem muzeju, ki je umeščen v gospodarskem delu Lanthierijevega dvorca, bo vodil dr. Borut Koloini, avtor razstave.