Tudi pevec je zaklad

datum: 16.11.2017
kategorija: Novice

V dvorani krajevne skupnosti Budanje bo v soboto nastopilo kar 8 pevskih sestavov, ki bodo nadvse prepričljivo pospremili na svetlo zbornik z naslovom 'Tudi pevec je zaklad'. Zbornik namreč opisuje (zborovsko) petje v Budanjah in Dolgi Poljani nekoč in danes.

»Blagor hiši, kjer se petje sliši!« je znano slovensko reklo in očitno je bilo v Budanjah takšnih hiš veliko, saj zbornik opisuje kar 12 pevskih sestavov. Nekateri so sicer že prenehali z delovanjem, se pa jih bo na predstavitvi zbornika na odru vseeno zvrstilo kar osem: Vsem je skupno, da se po svojih najboljših močeh trudijo s čim bolj kakovostnim petjem polepšati trenutke sebi, svojim sovaščanom, pa tudi širšemu občinstvu. Natopili bodo zbori in sestavi Grlice, Šumljak, Borea, AMI, mešani in otroški cerkveni zbor, otroški zbor iz Dolge Poljane in šolski zbor Budanje.

Zbornik se seveda posveča tudi zborovodjem, ki jih tolikšno število zborov potrebuje in v Budanjah te potrebe vseskozi pokrivajo iz lastnih vrst.

Dogodek se bo začel ob 19. uri, kot organizator pa se pod vabilo podpisuje skupina kulturnih zanesenjakov pod okriljem vokalne skupine Šumljak.