Kašev letni vrt zabeležil rekorden obisk!

datum: 14.09.2017
kategorija: Novice

Tudi letos se je Ajdovščina prebudila iz prijetne avgustovske lenobnosti – v Palah se je namreč v organizaciji Kluba ajdovskih študentov in dijakov (KAŠ) odvil že 22. Kašev letni vrt, ki je okolico MC Hiša mladih za mesec dni spremenil v stičišče glasbenih, izobraževalnih, rokodelskih in kulinaričnih dogodkov

vrtKasKAŠ je v želji po zadovoljitvi čim širšega spektra glasbenih okusov sestavil raznolik glasbeni program, ki se je brezplačno odvijal vsak petek in nedeljo v mesecu. Za otvoritev je poskrbela lokalna zasedba Odprava zelenega zmaja in že legendarni Pero Lovšin s Španskimi borci, skozi mesec pa so mu sledili Lara Jankovič, ReRum in Rudi Bučar z Istrabendom, Tomaž Domicelj, Kralj Meteorit, Trkaj in Nipke, Klapa Planta, Blue Town's Radio in Hamo & Tribute 2 Love ter Nesesari Kakalulu.

Ker so bili petkovi večeri naporni, se je sobotne dopoldneve namenilo počitku in se tako raznolikim delavnicam posvetilo popoldan, ko so se visoke temperature že malo unesle. Z Moniko Kobal se je izdelovalo betonske cvetlične lončke, pod taktirko Mance Bolčina naravno kozmetiko, v senci topol pa so dekleta pod mentorstvom Špele Škvarč (Pink Pine) kvačkala kopalke. Če so naštete delavnice temeljile na izdelovanju, pa je zadnja minila v znamenju učenja: študentka logopedije in surdopedagogike Sara Trošt je v sodelovanju z Društvom logopedov Slovenije izvedla delavnico učenja znakovnega jezika, na kateri so se obiskovalci za dobri dve uri prelevili v kožo gluhih in naglušnih.

kasVrtVikende so zaključile sproščene nedelje, ki so se zaokrožile v prepletu kulinaričnih degustacij z akustičnimi glasbenimi koncerti. Obiskovalci so v štirih vikendih okusili slaščice Alenke Kodele iz Budanj, koktejle ekipe Brlog iz Vipave, afriško hrano v organizaciji Skuhne, s pokušino pa so se učili tudi razlikovati med dobrim in slabim vinom na predavanju Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica. Vsaki degustaciji je sledil umirjen akustični koncert, s katerim smo se za teden dni poslovili od obiskovalcev v upanju, da se seveda ponovno vidimo naslednji vikend.

Omeniti velja tudi že kar pet let trajajočo Kinodejko, ki je tudi letos vsak četrtek v juliju in avgustu na parkirišču pred MC Hiša mladih poskrbela za letni kino na prostem. S predvajanjem novih in starih slovenskih uspešnic se je tudi letos zabeležilo lep obisk, najlepše pa je seveda videti že stare 'kinodejkarje', ki na projekcije hodijo pripravljeni s pravo kamp opremo!

Kašev letni vrt je v 22. sezoni zabeležil rekordno število obiskovalcev in s tem aktivistom pokazal, da je njihova vizija prava in da se z usmeritvijo v raznolik, za različne generacije primeren program gibljejo v pravi smeri.