Lapajne namesto Vidmarja

datum: 13.09.2017
kategorija: Novice

V Faladurju v Palah je bila sinoči predstavitev ženske rokometne ekipe Mlinotesta pred novo sezono, v katero stopa z novim strokovnim štabom pod vodstvom Aleksandra Lapajneta.

Ajdovsko rokometno sceno je pred dnevi razburkala vest, da se Dušan Vidmar zaradi povečanih obveznosti v svojem podjetju po treh letih uspešnega dela umika iz kluba. Uprava kluba na čelu s predsednikom Ivanom Vodopivcem je nemudoma poiskala rešitev v izkušenem domačem trenerju Aleksandru Lapajnetu, ki je s klubom sodeloval tudi že pri fizičnih pripravah za novo sezono.

Njegova pomočnica bo nekdanja rokometašica in sedaj trenerka mlajših selekcij Ana Žigon, medtem ko bo tehnični vodja Deni Stibilj. Zamenjal bo Matjaža Černigoja, ki je za dosedanje požrtvovalno delo prejel klubsko priznanje.

Trener Lapajne ima na voljo širok izbor rokometašic, kar 22, pri čemer je prišlo v zasedbi do kar nekaj sprememb. Prva vratarka zadnjih štirih let Sandra Srečković je končala kariero, nadomestila jo bo sedem let mlajša rojakinja iz Niša Milena Petković. Hristina Nedeljković, ki je prišla v Ajdovščino v drugem delu lanske sezone, je prestopila v Rapid iz Bukarešte. Napad je okrepila levoroka Črnogorka Sladjana Perazić, desno krilo 22-letna Ana Zrimšek, najmlajša med novinkami pa je 20-letna Urša Zelnik, krožna napadalka iz Naklega.

Uspešno delo v novi sezoni, predvsem pa veliko zdravja, oziroma čim manj poškodb, in seveda kanček sreče, je rokometašicam zaželel novi predsednik uprave glavnega pokrovitelja, Mlinotesta, Danilo Kobal.

Prva tekma prenovljene ekipe bo že v soboto v Novem mestu, pred domačim občinstvom pa se bodo dekleta z novim strokovnim štabom predstavila 23. septembra proti državnim prvakinjam - Krimu.