Prijateljsko povezani s kitajskim Jurongom

datum: 07.09.2017
kategorija: Novice

Veleposlanik Kitajske v Sloveniji, župan Občine Ajdovščina, direktor podjetja Pipistrel, župan Občine Jurong

Župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin in župan Občine Jurong Xu Wen sta včeraj podpisala sporazum o vzpostavitvi prijateljskih odnosov in sodelovanju med obema občinama. Občina Ajdovščina si s tem odpira nove možnosti za poslovne priložnosti, sodelovanje pa bo potekalo tudi na področju turizma, kmetijstva in drugih.

Sporazum - Kitajska Podpis sporazuma o prijateljstvu s kitajsko občino je spodbudilo dobro ekonomsko sodelovanje domačega podjetja Pipistrel v Jurongu. Občina Ajdovščina je k podpisu pristopila na predlog župana Juronga. Jurong je ena gospodarsko uspešnejših občin na Kitajskem, je poudaril župan Xu Wen. Ima okoli 600.000 prebivalcev in dobre prometne povezave z bližnjimi središči. Njihovo podeželje je turistično razvito in precej obiskano. Prav tako imajo vinograde, le da pridelujejo predvsem jedilno grozdje. Župan Juronga je pozdravil podpis sporazuma ter ajdovskega župana povabil na obisk. Župan Tadej Beočanin je kitajskim gostom predstavil našo občino, ki jo je težko primerjati z Jurongom, pa vendar imata precej skupnega. Zdaj tudi Sporazum - Kitajska sporazum o prijateljskem sodelovanju, ki bo še utrdil obstoječe gospodarske povezave ter odpiral nove.

Delegacija kitajskih gostov se je v Sloveniji mudila nekaj dni in si jo dodobra ogledala. Po včerajšnjem podpisu sporazuma so se odpravili na voden sprehod po Ajdovščini ter Vipavskem Križu, kjer so obisk zaključili s slavnostno večerjo v grajski kleti. Gostje so bili navdušeni nad lepotami naših krajev, predvsem pa jih je fasciniral ambient v Vipavskem Križu, še posebej grajska klet. Danes se vračajo na Kitajsko. 

Sporazum - Kitajska