Občina Ajdovščina se povezuje s kitajsko občino Jurong

datum: 06.09.2017
kategorija: Novice

V prostorih Občine Ajdovščina bo danes potekal slavnostni podpis Sporazuma o vzpostavitvi prijateljskih odnosov med Občino Jurong iz Ljudske republike Kitajske in Občino Ajdovščina iz Republike Slovenije. Sporazum bosta podpisala župan Juronga Xu Wen in ajdovski župan Tadej Beočanin.

 Vzpostavitev prijateljskih odnosov z Občino Jurong bo omogočala nove poslovne priložnosti in še boljši razvoj podjetništva. Hkrati s podpisom sporazuma Občina Ajdovščina uresničuje cilje sprejete Strategije razvoja občine Ajdovščina do leta 2030 na področju gospodarskega povezovanja, internacionalizacije, spodbujanja novih investicij in povezovanj, ki občini Ajdovščina omogočajo večjo prepoznavnost.

 

Kitajsko delegacijo bodo na obisku v Ajdovščini sestavljali še župana občin Guozhuang in Biancehng, predstavniki gospodarstva in politike, dogodka pa se bo udeležil tudi veleposlanik Ljudske republike Kitajske v Republiki Sloveniji gospod Ye Hao. Slovensko stran pa bodo poleg župana in uprave zastopali še predstavniki Razvojne agencije Rod in Obrtno-podjetniške zbornice Ajdovščina – Vipava, ekipa podjetja Pipistrel in predstavniki lokalne politike.