Jubilejno priznanje ob 70. obletnici

datum: 04.09.2017
kategorija: Novice

Lovska družina Hubelj je ta konec tedna v Dvorani Edmunda Čibeja v Lokavcu obeležila 70 let delovanja. Slovesnosti se je udeležil tudi župan Tadej Beočanin in lovski družini ob častitljivi obletnici izročil Jubilejno priznanje župana Občine Ajdovščina.

LD Hubelj 70 let Skozi sedem desetletij delovanja lovske družine se je marsikaj spremenilo. Predvsem je osrednje delovanje lovcev danes usmerjeno v ohranjanje narave in njene biotske raznovrstnosti. »Bogat rastlinski in živalski svet je gotovo nekaj, kar bi morali obravnavati kot dediščino vseh nas, kot zaklad, ki ga lahko predamo svojim potomcem. Zato je pomembno, da smo do narave odgovorni in da zanjo skrbimo. Lovci ste za to nalogo še posebej poklicani in temu namenjate na tisoče ur prostovoljnega dela,« je med drugim v svojem nagovoru poudaril župan Tadej Beočanin. Zahvalil se je članom LD Hubelj za skrb za ohranjanje narave in za dejavno vlogo v življenju naše občine ter starešini Petru Ježu izročil Jubilejno priznanje župana Občine Ajdovščina.

Lovsko družino Hubelj je s svojo prisotnostjo na slovesnosti ob 70. obletnici počastilo vrsto uglednih gostov, predstavnikov Lovske zveze Slovenije, Zveze lovskih družin Gorica ter prijateljskih lovskih družin. Ob tej priložnosti so bila podeljena pomembna priznanja, tudi najvišja – Lovska zveza Slovenije je z Zlatim znakom odlikovala Danila Nemca, Marjana Rustjo in Miloša Žvoklja. V okviru praznovanja je bila pripravljena razstava o delu Lovske družine Hubelj, izšel pa je tudi zbornik z naslovom Lovstvo ob mrzli reki, ki ga je pripravil Bogdan Bone.