Na novem začetku

datum: 31.08.2017
kategorija: Novice

Šolske torbe so pripravljene, pričenja se novo šolsko leto. Naj bo uspešno za vseh 1855 šolarjev, kolikor se jih bo jutri podalo v osnovne šole naše občine.

Letos bo osnovno šolo v občini Ajdovščina obiskovalo za 74 šolarjev več kot lani.

Skoraj za razred več prvošolcev bo letos v OŠ Danila Lokarja – lani jih je bilo 67, letos pa bo prvič šolski prag prestopilo kar 87 prvošolcev. Največjo ajdovsko šolo bo letos obiskovalo 647 učencev, razdeljenih v 32 oddelkov. Tudi OŠ Šturje bo pokala po šivih. Čeprav je vpisanih nekaj manj prvošolcev kot lani (letos 66, lani pa 79), pa letošnja čredica vseh šteje 464 učencev, medtem ko jih je bilo lani 434. V Dobravljah bodo letos štirje učenci več, vseh skupaj torej 496, v prvem razredu jih bo 56, 11 manj kot lani. Tudi na Colu se skupno število šolarjev bistveno ne spreminja, z enim več kot lani jih je skupaj 185, prvošolcev pa 21 (lani 30). Na Otlici pa je letos natanko enako število vpisanih šolarjev kot lani, vseh skupaj 59, prvošolcev pa 5.  Prav vsem ajdovskim osnovnošolcem želimo eno res uspešno leto!

Ob novem začetku ponovno opozarjamo voznike – na poteh v okolici šol bodite previdni in v prvih šolskih dneh še posebej strpni. Na varnost šolarjev bodo te dni pazili prostovoljci – Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina bo namreč tudi na letošnjem šolskem začetku izvajal akcijo Varna pot v šolo. Prav tako bodo na kritičnih točkah šolskih poti dežurali policisti. Upoštevajte navodila rediteljev in policistov! Če otroke vozite v šolo, pa bodite še posebej pozorni na upoštevanje prav vseh prometnih predpisov – dober zgled je najboljša vzgoja. Srečno vsem!