Plesni spektakel v režiji Jurija Batagelja

datum: 17.08.2017
kategorija: Novice

Na kranjskem bazenu bo jutri finale letošnjih zabavnih iger na vodi (City games), v katerem bo nastopila tudi ajdovska ekipa. Na Policah je barve Ajdovščine zastopal tudi plesalec Jurij Batagelj, ki je vskočil namesto kolesarja Kristjana Korena. Toda Jurij ima v teh dneh tudi druge zadolžitve, saj v Cankarjevem domu pripravlja plesni spektakel z naslovom Dance Amore.

Jurij Batagelj se pod plesno predstavo podpisuje tako kot producent, direktor, koreograf in režiser predstave, hkrati pa bo s soprogo Jagodo tudi med nastopajočimi plesalci. Za nastop je zbral smetano latino plesov kot so Andrej Škufca in Melinda Torokgyorgy Škufca, Matej Krajcer in Iwona Golczak, Peter Majzelj in Maja Geršak, Bojan Fesel in Gordana Grandošek Whiddon, Jernej Brenholc in Danijela Podgornik Pekič, Krzystof Hulboj in Janja Lesar, dodal pa jim je tudi predstavnike modernega plesa, jazza in hip-hopa (Petra Ravbar, Aljoša Möderndorfer, Karin Putrih, Nika Horvat, Tjaša Žibert, Jan Marolt, Tim Klemenčič in Miha Furlan). Nabor različnih plesov, mogočna scena in grandiozni kostumi bodo vsekakor paša za oči, za ušesa pa bosta poskrbela Zala Smolnikar v vlogi jazz pevke in pripovedovalec Domen Valič.

Dogajanje je postavljeno v 50. leta, ko se svet po drugi svetovni vojni optimistično prebuja, še posebno živahno je dogajanje v Brooklynu, ki vre od ustvarjalnega talenta in kjer se srečujejo posamezniki iz raznolikih okolij, pestrih profilov in nacionalnosti … in kjer se rojevajo ljubezni!

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bodo postavili tri predstave (8. in 9. septembra 2017), zagotovo s številnimi ljubitelji plesa tudi iz Vipavske doline.