Natečaj za vipavsko vinsko kraljico 2017

datum: 31.07.2017
kategorija: Novice

Še dober mesec dni nas loči od začetka trgatve, tiste v vinogradih, še kak teden več pa do prireditve z naslovom Vipavska trgatev v Vipavi. Na dogodku vsako leto okronajo novo vinsko kraljico Vipavske doline, organizator pa je objavil tudi že razpis za naslednico Ane Bric, ki nosi lento od lani.

Na natečaj se lahko prijavijo dekleta, ki imajo stalno bivališče na območju Vipavske doline, so polnoletne, imajo znanje o vipavskem vinarstvu in vinogradništvu ter so pripravljena sodelovati na prireditvah, ki jih za promocijo vipavskih vin, vinske kulture in s tem povezane turistične ponudbe pripravljajo Zavod za turizem TRG Vipava ter občine iz območja Vipavske doline.

Strokovna komisija bo ocenjevala splošno znanje, poznavanje vinogradništva in vinarstva s poudarkom na vinih iz Vipavske doline, način javnega nastopanja, predstavitev vina.

Kandidatke naj pošljejo osnovne podatke s kratkim življenjepisom na DAM-FEST Damjan Čoha s.p., Cebejeva ulica 21, 5270 Ajdovščina, ali na elektronski naslov damfest.event@gmail.com. Dodatne informacije tel.: 041/132-200.

Prijave zbirajo do 23. avgusta.