Počitnice v polnem zamahu

datum: 12.07.2017
kategorija: Novice

Počitnice z MDPM v Nerezinah

Ajdovski mladini se počitnice dogajajo v polnem zamahu. Prva ekipa počitnikarjev, ki je z MDPM Ajdovščina letovala v Nerezinah, taborniki se namakajo v Nadiži, pestro pa je tudi v MC Hiša mladih in na ajdovskem bazenu.

 Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina tradicionalno prireja letovanja – konec tedna se je z Nerezin vrnilo prvih 42 počitnikarjev z ajdovske in vipavske občine. Imeli so se super zabavno. Kovčke pa že pakira naslednja skupina – konec tega tedna se namreč na letovanje v Piran odpravlja še 37 otrok. MDPM v tem tednu zaključuje s prvim paketom ustvarjalnih delavnic v okviru počitniškega varstva v MC Hiši mladih, nadaljevali bodo v drugi polovici avgusta.

 

počitniško varstvo v mc.jpgBrezplačno počitniško varstvo v MC Hiša mladih povprečno obišče 15 otrok na dan. Mentorji jim pripravljajo veliko raznolikih aktivnosti v hiši, predvsem pa v okolici – poklicali smo jih ravno med »lovom na skriti zaklad«. Otroci z veseljem obiskujejo varstvo in se radi vračajo. Varstvo bo potekalo vse do konca avgusta, vsak delovni dan od 6.30 do 16.30, več informacij in prijavnico (predhodna prijava je obvezna) najdete na spletni strani MC Hiše mladih.

Ajdovski taborniki pa se letos ponovno namakajo v Nadiži, le da so si tabor postavili na novi lokaciji, pred kampom v Podbeli. Včeraj so s taborjenjem pričeli starejši otroci, jutri se jim bodo pridružili še taborniki-nadiža.jpgmlajši ter uživali ob reki vse do 20. julija. Za okoli 50 otrok na taboru skrbi okoli 20 vodnikov in nepogrešljiva kuharica Judita.

Na polno se dogajajo tudi športne počitnice na ajdovskem bazenu. Vsi štirje kampi – košarkarski, plavalni, plesni in nogometni kamp Olimp – so že drugi teden popolnoma zasedeni. Posameznega kampa se udeležuje od 25 do 30 otrok. Vse o prihodnjih terminih, prostih mestih in ponudbi izveste na spletni strani Zavoda za šport Ajdovščina

Dober obisk pa beleži Letno kopališče Ajdovščina tudi izven počitniških dejavnosti – ob sončnih koncih tedna ga dnevno obišče Nogometni kamp Olimp v bazenu :) ... tudi od 600 do 700 obiskovalcev. Letno kopališče ob torkih in četrtkih med 8. in 9. uro ponuja rekreativno plavanje, ob sredah in petkih pa nočno kopanje vse do 23. ure. V Zavodu za šport Ajdovščina še menijo, da je ena od odlik Letnega kopališča Ajdovščina predvsem naravna senca in vas vabijo na poletni počitek pod drevesa.