Svetovno prvenstvo belgijskih ovčarjev 2018 v Ajdovščini

datum: 11.07.2017
kategorija: Novice

Športno kinološko društvo Ajdovščina ima svoje prostore na Ustjah, kjer izvajajo tudi različne aktivnosti.

Kinološko društvo Ajdovščina je dobilo priložnost za organizacijo svetovnega prvenstva belgijskih ovčarjev v letu 2018. Prejšnji teden se je v Ajdovščini mudila delegacija za organizacijo svetovnega prvenstva iz Belgije, ki se je po ogledu terena srečala tudi z županom Tadejem Beočaninom.

 Belgijska delegacija je bila zadovoljna z videnim, Svetovno prvenstvo belgijskih ovčarjev bo v Ajdovščini potekalo v aprilu prihodnje leto. Predsednik Športno kinološkega društva Ajdovščina Roman Hoefferle ocenjuje, da se bo prvenstva udeležilo od 600 do 700 tekmovalcev, z njimi pa prihajajo številčne spremljevalne ekipe. V tednu dni se bo zvrstila cela vrsta tekmovanj, razstav in drugih spremljevalnih dejavnosti, ki bodo potekale na različnih prizoriščih v mestu Ajdovščina. Običajno se ekipe na tekmovanja odpravijo že prej, da svoje ljubljence prilagodijo na novo okolje. Na račun prvenstva bodo zasedene nočitvene kapacitete v celotni Vipavski dolini, prav tako bo to odlična priložnost za vsestransko turistično promocijo.

 

Za domače kinološko društvo je to velik dogodek. Veliko jim pomeni že dejstvo, da jim je zaupana organizacija tako pomembnega dogodka, kar so si pridobili na račun dobrega dela in uspešnih tekmovalcev v preteklosti. Ajdovske kinologe podpira tudi Občina Ajdovščina, ki jim bo pomagala pri organizaciji svetovnega prvenstva belgijskih ovčarjev.